Sensei

Sensei betekent: persoon die u voor ging op de weg (do) en expertise heeft opgebouwd. Karate-Do Academie Kenkai is in September 2016 opgericht door Kees Langenberg, een actieve karateka met ruim 25 jaar ervaring in het lesgeven, de afgelopen 15 jaar bij Karate-Do San en daarvoor ruim 10 jaar voor UMO, de club waar Kees begonnen is met karate. Naast zelf trainen en lesgeven is Kees actief als scheidsrechter en examinator op dangraad examens via het 4e platform.

In Mei 2016 is Kees geslaagd voor zijn 5e dan en heeft dit examen fysiek afgelegd. Logisch zou je denken, maar vaak worden hogere graduaties door de KBN toegekend op basis van verdiensten voor de bond. Kees is van mening dat zolang je fysiek in staat bent examen te doen je dat beter op die manier kunt doen; het geeft je een trainingsdoel en een groter inzicht in de materie omdat je op dat niveau een eigen invulling aan het examen programma moet geven en onderdelen moet laten zien die buiten de eigen stijl vallen. Een leerzaam proces dat veel voldoening geeft! Het stelde hem ook in de gelegenheid kennis te maken met andere disciplines, mensen en hun inzichten.

Kees: Het is mijn motivatie om mensen die komen trainen bij Karate-Do Kenkai te helpen op hun weg om een eigen inzicht op te bouwen binnen het karate en de Shotokan stijl in het bijzonder. Mijn hogere doel is om de opgedane kennis over te kunnen dragen waardoor de stijl kan voortbestaan. Wat is uw motivatie om karate te ervaren?